degeneratív
								Sorvasztó, senyvesztő.
							degeneratív betegség
								Olyan senyvesztő betegség, mely fokozatosan az életminőség romlásához vezet.
							demencia
								Időskori elbutulás. A szellemi (intellektuális) teljesítőképesség jelentős mértékű csökkenése.
							diéta
								Szabályozott táplálkozást, élelmezést jelent. A diéta célja a szervezet megváltozott állapotához igazodó táplálkozás.
							dietetika
								Alkalmazott táplálkozástudomány, a betegség és a helytelen táplálkozás okozta anyagcsere-folyamatok változását és a táplálkozástudomány alapelvei közötti összefüggéseket mutatja meg.
							dietetikus
								Olyan felsőfokú végzettséggel rendelkező élelmezési és táplálkozástudományi szakember, akinek feladata a gyógyítás a betegélelmezésben, ezentúl táplálkozási tanácsadás különböző területeken, valamint a prevenció, vagyis a korszerű kiegyensúlyozott táplálkozás megismertetése és közvetítése a lehető legszélesebb körben.
							dioptria
								A lencsék törőerejének mértékegysége. Meghatározza a lencsék nagyító, ill. kicsinyítő hatását. 
							distressz
								A stressz nem feltétlenül negatív hatású a szervezetünk szempontjából, épp ezért vezették be a disztressz (disz-stressz) fogalmát ami kifejezetten a negatív stresszre alkalmaznak.
							diszlexia
								Olvasási nehézség, olvasástanulással kapcsolatos képességzavar. Fő tünete az olvasási képesség elmaradottsága az életkor, iskolázottság és intelligencia alapján elvárható szinttől. Problémát okozhat a betűk, szavak, és számok felismerése, leírása, a leírt betűket felcserélhetik, vagy ellenkező irányban olvashatják. Az olvasott szöveget nehezen, és hibásan idézik vissza, lényegét nem tudják visszaadni. kezelésében nagyon fontos a nehézséget jelentő fogalmak pontos megértetése.
							DNS
								Dezoxiribonuklein-sav, a sejt örökítő anyaga. A DNS alap szerkezeti egységei a nukleotidok. Négyféle nukleotid van, ezek hozzák létre a genetikai kódot, oly módon, hogy hármas csoportokban "szavakat" alkotnak. Ezek a szavak kódolják az aminosavakat, melyek a fehérjék építőkövei.
							